Fernsehturm / TV tårn

Fernsehturm / TV tårn


Berliner Fernsehturm (Berlins Fjernsynstårn) er et tv-tårn på Alexanderplatz i Mitte i Berlin, Tyskland. Tårnet blev opført mellem 1965 og 1969 af det tidligere DDR, der brugte billedet af Fernsehturm som symbol på Østberlin og DDR. Samtidig var tårnet en synlig påmindelse til vestberlinerne om Østberlin. Tårnet kan let ses fra byens centrum og visse forstæder i byen og er fortsat et symbol på Berlin.

Berlins TV-tårn er med sine 368 meter den højeste bygning i Tyskland og den næsthøjeste i Europa. Intetsteds får du sådan en hurtig oversigt over den tyske hovedstad, som i Berlin TV Tårn. På blot 40 sekunder tager elevatorerne dig til 203 meteres højde til det panoramiske gulv med Berlins bedste ba, hvor du kan nyde den fantastiske udsigt med god sigtbarhed – op til 80 km.

Tårnet blev konstrueret efter Fernsehturm Stuttgart, der blev indviet i 1956. Dets oprindelige højde var 365 meter, men efter installationen af en ny antenne i 1990’erne, er højden nu 368 meter, hvilket gør det til den fjerdehøjeste fritstående konstruktion i Europa efter Ostankinotårnet i Moskva, Kiev-tv-tårnet og Radio- og tv-tårnet i Riga. Midt på Fernsehturm findes en udsigtsplatform og en roterende restaurant – 204 m. over jordens overflade. Omkring 1 mio. mennesker besøger tårnet årligt. Det ejes i dag af Deutsche Telekom.

Fernsehturm
Alexanterplatz, Mitte
Panorama Strasse 1a
10178 Berlin-Mitte

S-U-Bahn: Alexanderplatz – U2, U5, U8, S5, S7, S75, S9


Spar op til 78% på din hotelreservation hos trivago